Hajdú-Bihar Vármegyei Temetkezési Vállalat

MÉLTÓSÁGGAL, SZERETETTEL
Több mint hatvan éve a lakosság szolgálatában!

Megalakult az OTEI Etikai és Jogi Bizottsága.




Megalakult az OTEI Etikai és Jogi Bizottsága is. Elnökéül egyhangúan Kari Irént választotta meg a grémium. Állam,egyház, temetkezés.A párbeszédnek folytatódnia kell! Reprezentatív tanácskozásról és kiállításról döntött az OTEI alakuló elnöksége.


A kihelyezett tanácskozáson Farkas László, az Emléktárgy Kft. ügyvezetője, a tavaly októberben Esztergomban megtartott sikeres program főszervezője látta vendégül a grémiumot. A testület támogatta javaslatát, hogy szeptember 24-25-én a római katolikus egyház magyarországi központjában folytatódjon az Állam, egyház, temetkezés című rendezvény. Újdonság, hogy a tanácskozást a Magyar Temetkezési Kellékgyártók Egyesülete nagy szabású kiállítása gazdagítja , amelyre az utóbbi hat évben nem került sor.Az elnökség a V4 tagállamainak temetkezési szakembereit is meghívja Esztergomba. Az elnökség célul tűzte ki, hogy a nagyszabású rendezvény olyan értékes és érdekes programpontokkal várja a szakma képviselőit, amely egy fokozott médiaérdeklődést is kivált, így a kegyeleti szektor pozitív tevékenységére is felhívhatják a figyelmet.

Az OTEI elnökségi ülésén a tagok egyhangúan megszavazták és megbízták öt évre a régi-új alelnököket, dr. Ladocsy Gézát és Balogh Károlyt.

Megalakították az OTEI Etikai és Jogi Bizottságát is, elnökéül egyhangúan Kari Irént választotta meg a grémium. A temetkezési szakember szándéka, hogy az új etikai kódexet Esztergomban hirdessék ki ünnepélyesen és a szakmai egyesületek vezetői is ebből az alkalomból írják alá.

A meghívott vendégként jelenlévő Koncz Tamás, a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének elnöke ígéretet tett arra,hogy augusztus 15-ig szervezete is véleményezi az OTEI által előkészített Magyar Temetkezés Új Etikai Kódexét. Puskás Béla és Szurgyi Barnabás elnökségi tagok bejelentették, hogy az általuk képviselt Temetkezési Régiós Egyesületek országos adománygyűjtést kezdeményeznek egy kárpátaljai település megsegítése érdekében. Az adománygyűjtés részleteit rövidesen közzétesszük az OTEI honlapján is. A Magyar Temetkezés szerkesztőbizottsága június végén Kecskeméten készíti elő az új lapszám megjelenését.

(forrás: www.otei.hu)

Önök életük fájdalmas pillanatában találkoznak munkatársainkkal, akik kellő felkészültséggel, empatikus és tapintatos magatartással igyekeznek segítségükre lenni.

TOP